Prins Nelis, s65e stadsprins van de Boeskoolstad regeert in 2019 - OnderscheidingOLDENZAAL – door Bert Hellegers. Niels Seinen leidt dit jaar de polonaise in Oldenzaal. Hij presenteerde zich zaterdagavond als de nieuwe stadsprins van Boeskoolstad. De nieuwe hoogheid van De Kadolstermennekes koos zijn vriend Ronald Reudink als zijn sik. Hun motto is: ‘Met kolder en ’n mooi’n deun, zet wie alle Seinen op greun’.

Niels Seinen (43) is getrouwd met Nicole Engelbertink (43). Ze hebben een dochter Puck (10). Hij is in het dagelijkse leven operationeel en financieel directeur van Avia Weghorst. Bij De Kadolstermennekes is hij actief als penningmeester en was hij eerder lid van de feestcommissie. Verder maakt hij als trombonist deel uit van hofkapel Kopperbloazers.

Hoogheid Nelis raakte al als kind met het carnavalsvirus besmet. Zo was hij op basisschool Rovenius al eens prins. Ook echtgenote Nicole kreeg het carnaval met de paplepel ingegoten. Ze is dochter van oud-vorst Nico van de Blaanke Boeskeulkes.

Secretaris Ronald Reudink (42) is getrouwd met Sabine Seiger (42). Ze hebben twee kinderen: Floris (8) en Julius (6). Hij is eigenaar van de Nederlandse vestigingen in Groningen en Enschede van ingenieursbureau Excellence. Ronald is opgegroeid in Enschede en door zijn echtgenote, dochter van oud-hoogheid Gerrit, in het carnaval in Oldenzaal gerold. Hoogheid en sik zijn al vele jaren bevriend. Hun echtgenotes trekken al sinds de middelbare school samen op. Ze behoren tot de selecte groep vaste bezoekers van de carnavalsavond van de Naaideuskes.

Prins Nelis - Met Kolder en 'n mooi'n Deun, zet wie alle Seinen op Greun