Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Liefst 20 verenigingen naar Rouwhorst voor de Bokkenzitting!

Het carnavalsseizoen is in de Boeskoolstad in alle hevigheid losgebarsten. Na het geweldige Prinsenbal staat de Bokkenzitting alweer voor de deur. Tal van verenigingen komen aanstaande zaterdag weer naar de feesttempel van Rouwhorst.

Omdat De Kadolstermennekes ook dit feest meer dan 500 mensen verwacht, is de 1G-regel van kracht. Dat betekent dat bezoekers moeten beschikken over een negatieve coronatest. In samenwerking met Hestia zorgt De Kadolstermennekes weer voor een teststraat aan de Ootmarsumsestraat 11 (voormalige pand Olmo). Er wordt zaterdag van 08.00 tot 17.00 uurgetest. Afspraak maken voor de gratis test kan via testenvoortoegang.org

Prinsessen
Er hebben zich liefst 20 verenigingen aangemeld, en dat is in deze tijd toch een bijzonder mooi aantal. Zo komt ’n Lesten Stuuver uit Rossum met een heel bijzonder hooghedenpaar, twee prinsessen! Naast alle verenigingen uit Oldenzaal komen er ook bezoekers uit Haaksbergen, Enter, Zenderen en Boekelo.

Leppels
De Bokkenzitting begint zaterdag om 19 uur. Dan trekken alle hoogheden in één lange stoet naar binnen en om 20.00 uur trappen de Leppels (feestcommissie van de Blaanke Boeskeulkes) af met het Oldenzaalse Carnavalslied: Weer carnaval in Boeskoolstad!

Daarna volgen er op het podium tal van optredens, natuurlijk traditioneel eindigend met het nummer van Antoon op ’n Bok.

Köpperbloazers
Presentatie van de avond is in de vertrouwde handen van Vorst Valtiens IX, bijgestaan door side-kick Niek Schothuis. De muzikale begeleiding op het podium komt natuurlijk van hofkapel de Köpperbloazers. De mannen moeten het doen zonder hun vaste artiest op de grote trom. Immers: Rob Davina heeft zijn kiel en lederhose ingeruild voor het prinsenpak. Hij gaat de Boeskoolstad dit seizoen voor, samen met sik Marco.

Gratis toegang & Afterparty

De toegang is gratis komende zaterdag. Enkel een negatieve test is dus vereist. Na 22.30 uur is de afterparty in de grote zaal met de Denekamper Spatzen. terwijl Ronald Meijer voor een feestelijke stemming zorgt in het voorcafé.