Laden Evenementen

Op carnavalsmaandag is er weer de kinderoptocht

  1. Route Kinderoptocht 2019 - Kuuk'n festival nieuwe route en nieuwe opzetVanaf 12.00 uur starten we met diverse festiviteiten voor de kinderen in de grote tent op de luifelmarkt. De kinderen kunnen zich bijvoorbeeld laten schminken, er lopen clowns met ballonnen rond en er is wat te eten en te drinken verkrijgbaar.
  2. Rond de klok van 13.30 uur starten we met de kinderoptocht vanaf de grote steen op de luifelmarkt. We lopen de nieuwe route en eindigen dan in de tent op de markt waar de medailles worden uitgereikt.
  3. Wij zouden het prachtig vinden als de kinderoptocht een kopie wordt van de Grote Twentse Carnavalsoptocht op de zondag. Dat wil zeggen dat de kinderen zich verkleden tot één- en tweelingen en groepen. Dat kinderen samen praalwagentjes bouwen en dat scholen prinsenwagentjes bouwen voor de hoogheden van de scholen. (Er mogen geen gemotoriseerde vervoersmiddelen in de optocht meerijden)
  4. Wij zullen deze bonte stoet ook gaan jureren met juryleden en wij delen aan het einde van de optocht mooie (geld)prijzen uit aan de winnaars in alle categorieën.
  5. De prinsenwagens van de zusterverenigingen stellen zich op langs de route op de Ganzenmarkt en het Plechelmusplein.

 

De kinderoptocht in de Boeskoolstad wordt een kopietje van de Grote Twentse Carnavalsoptocht met echte inschrijvingen en mooie prijzen. Aarzel niet, maak een wagentje (moet hand/mens aangedreven zijn), trommel wat vrienden en vriendinnetjes op en schrijf je in voor  ‘t Grote Olnzelse Kuuk’n festival 2022.

Kinderen en groepen kinderen kunnen zich aanmelden via inschrijvingkinderoptocht@dekadolstermennekes.nl Kijk hieronder welke prijzen je allemaal kunt winnen.

Categorie 1e plaats 2e plaats 3e plaats
Één en tweeling Beker Beker Beker
Kleine-grote groep Beker Beker Beker
Prinsenwagen scholen € 500 € 350 € 250
Praalwagen € 150 € 100 € 75