Het carnavalsfestival BoesCabaal gaat zondag in Oldenzaal gewoon door, maar van de tent wordt geen gebruik gemaakt. Daarmee anticipeert de organiserende Klingelbuul’ncommissie van De Kadolstermennekes op de storm Ciara die morgen over Nederland raast.

Ook in Noordoost-Twente worden alle tenten bij evenementen gecanceld. Tijdens BoesCabaal zouden blaaskapellen in de feesttent op het parkeerterrein van zalencentrum Rouwhorst hun carnavaleske optreden tonen. Dit onderdeel wordt nu verplaatst naar het voorcafé. „Daar hebben we minder ruimte en dat heeft natuurlijk gevolgen voor de optredens en daarvan hebben we de kapellen op de hoogte gesteld”, vertelt Cor-Stephan Snijders van de organisatie. „We hadden graag anders gewild natuurlijk, maar veiligheid gaat natuurlijk boven alles.”

Volgens Snijders heeft één en ander wel gevolgen voor het aantal mensen dat het festival kan meemaken. „Met 2.000 mensen is het echt uitverkocht. De mensen die al een kaart hebben, kunnen er gewoon bij zijn. Maar andere belangstellenden moeten snel zijn willen ze BoesCabaal meemaken.” Kaarten (10 euro) zijn online te koop via www.boescabaal.nl. Zolang de voorraad strekt dus.

Naast dertien kapellen treden zondag in zalencentrum Rouwhorst en Stadscafé Moatman ook dj Bart, Buurman en Buurman en De Alpenzusjes op. Voorts is er een Dj Ötzi-Tribute en belooft de organisatie ook nog een zogenaamd special guest.

BoesCabaal begint zondag rond 13.15 uur, het programma is rond 22.00 uur afgelopen.