OLDENZAAL –  Rob Hofland leidt dit jubileumjaar de polonaise in Boeskoolstad. De nieuwe stadsprins van Oldenzaal presenteerde zich zaterdagavond in zaal Rouwhorst. Hij koos zijn vriend Bert Kock als sik. Hun motto is: “In mien optiek, is en blif carnaval in oonze Boeskoolstad uniek!”

Stadsprins Rob de 66e stadsprins van de Boeskoolstad en Sik Bert in het 66e jubileumjaar van OCV De Kadolstermennekes

Rob Hofland (49) is getrouwd met Sussette Vlutters (47). Ze hebben twee zonen: Thom (13) en Luuc (12. Hij runt in het dagelijkse leven Hofland Optiek, met vestigingen in Oldenzaal, Denekamp, Losser, Enschede, Borne en Eibergen.

Bij De Kadolstermennekes is hij al lang actief in de Klingelbuul’n commissie en tien jaar lid van de Raad van Elf. Hij maakt deel uit van een echte carnavalsfamilie. Zijn schoonvader Bert Vlutters was in ’93 sik en zijn zwager Bas Huijsmans ging hem twee jaar geleden voor als stadsprins.

Secretaris Bert Kock heeft eveneens een lange staat van dienst in de Oldenzaalse carnavalswereld. Kock is president van De Kadolstermennekes en was elf jaar geleden al eens sik van hoogheid John Falkmann. De vriendschap van Rob Hofland en Bert Kock gaat terug tot de middelbare schooltijd op het internaat in Azelo. Bert Kock is getrouwd met Monique Hermsen. Ze hebben twee kinderen: Babs (18) en Guus (16).

tekst: Bert Hellegers

Stadsprins van Oldenzaal Prins Rob en zijn sik Bert

Foto’s

In het foto album een sfeerimpressie van het Prinsenbal 2020. Al 66 joar carnaval in de Boeskoolstad, wie moakt d’r een mooi feestje van!