Tijdens de digitale vergadering van de feestcommissie werd het voor de organisatie vrij snel duidelijk: het Leedkesfestival was niet te organiseren in een vorm die men van ons gewend was. Dat er een alternatieve online editie zou komen was al vrij snel duidelijk, maar na veel overleg blijkt ook dit, dankzij corona, te moeten worden verplaatst in de tijd.

Patrick van der Lied, aanjager namens de feestcommissie: “Laten we duidelijk zijn, gezondheid staat voorop. Maar het was geweldig geweest om binnen de richtlijnen van het RIVM toch iets mogelijk te maken. Deelnemers stoppen ziel en zaligheid in hun teksten, arrangementen en clips, dan is een thuispubliek van drie extra personen niet het verdiende bereik. Daarnaast vinden we het niet verantwoord om deelnemende clubs aan te sporen om clips op te nemen en liedjes te oefenen of op te nemen in één ruimte en commissies aan te sporen tot groepsvorming.”

Wij danken nogmaals iedereen die er energie en tijd in heeft gestoken, maar wij kunnen én willen als organisatie de gezondheid van deelnemers en leden niet op het spel zetten. Wij houden nauwlettend de berichtgeving van het RIVM in de gaten en hopen dat we op een later tijdstip, in gepaste vorm, het online Leedkesfestival alsnog kunnen laten plaatsvinden.

Het Leedkesfestival is al sinds jaar en dag de muzikale omlijsting van het aftreden van de hoogheid en secretaris van De Kadolstermennekes. Dit aftreden zal logischerwijs ook worden verplaatst naar een later tijdstip.