De Kadolstermennekes vierden op zaterdag 11 januari 2020 hun 66-jarige Jubileumjaar, met een bijzondere receptie op het gemeentehuis en een groots en spectaculair feest:

De ‘Vrienden van Boeskool Live’ vond plaats in een reusachtige tent op de markt, omgedoopt tot een ware Carnavals Kathedraal!

De zilveren erepenning van de gemeente Oldenzaal werd tijdens de jubileumreceptie toegekend aan OCV De Kadolstermennekes
De zilveren erepenning van de gemeente Oldenzaal werd tijdens de jubileumreceptie toegekend aan OCV De Kadolstermennekes

Jubileumreceptie

Op de drukbezochte receptie passeerden, onder toezicht en komisch commentaar van ‘Nen Oaln en nen Griez’n’ Roy Vogelzang en René Elders, diverse hoogwaardigheidsbekleders de revue. Jubileumvoorzitter Peter Siers, de voorzitter van de Blaanke Boeskeulkes Mart Davina (namens alle Oldenzaalse verenigingen), burgemeester Patrick Welman en president van de Kadolstermennekes Herman Bodewes, maakten hun opwacht. Onder andere het jubileumprogramma werd toegelicht en diverse personen werden bedankt, waaronder de nestor van de vereniging Jan Rake. De Kadolstermennekes zelf ontvingen van de burgemeester, namens de gemeente Oldenzaal, de Zilveren Erepenning, voor de grote sociale betekenis en impact van het carnaval voor Oldenzaal. Ook werd het speciale Jubileumboek overhandigd en werden 6 van de 66 grote carnavalskoppen onthult, welke straks de straten van Oldenzaal gaan verfraaien.

Jubileumboek - receptie OCV De Kadolstermennekes
Mart Davina voert het woord namens alle zusterverenigingen uit de Boeskoolstad
Jan Raeke geëerd voor zijn bewezen diensten in 66 jaar kadolstermennekes
De Zilveren erepenning van de Gemeente Oldenzaal

Vrienden van Boeskool Live!

Het knalfeest de ‘Vrienden van Boeskool Live’ overtrof alle verwachtingen. De opening van het feest met de bekende ‘politiepoppen’ en alle harmonieën met hun vaandels, ontroerden vele Oldenzaalse carnavalsvierders. Hierna volgde er één grote onafgebroken polonaise van artiesten, zangers, zangeressen, danseressen en carnavalsgroepen, allemaal begeleid door een waanzinnig orkest. In de reusachtige feesttent op het immense podium, lieten zij een onvergetelijke indruk achter. Dat leverde een sfeer op van nostalgie, feestelijkheid en saamhorigheid. Alle carnavalsvierders van jong tot oud beleefden een spetterende avond, waarbij iedereen het eens was met de kern van de lijfspreuk van onze Stadsprins Rob: Carnaval in onze Boeskoolstad Oldenzaal is uniek! Het werd dan ook werkelijk een unieke avond om nooit te vergeten!

Jubileumfeest Vrienden van Boeskool Live
Vrienden van Boeskool Live - in één woord fantastisch. Wat een feest
Vrienden van Boeskool Live
Vrienden van Boeskool Live
Vrienden van Boeskool Live
Vrienden van Boeskool Live
FOTO’S JUBILEUMRECEPTIE
FOTO’S VRIENDEN VAN BOESKOOL LIVE