OLDENZAAL – Oldenzaal wordt in 2020 fraai aangekleed. In het jaar dat het carnaval in de Boeskoolstad het 66-jarig jubileum viert, worden er 66 poppen langs de gehele route van de Grote Twentse Carnavalsoptocht gehangen die duidelijk moeten maken dat er wat te vieren valt.

De poppen worden bekostigd dankzij de bijdrage van Special Sunday van gisteren. De herenzitting in dans- en partycentrum Rouwhors leverde een bedrag op van 23.994 euro. De middag werd aan elkaar gepraat door Marieke Elsinga, bekend van het tv-programma RTL Boulevard. Zij deed een duit in het zakje en maakte er 24.000 euro van.

Cadeau

Ralph Steinebach kreeg de cheque namens jubileumcommissie van De Kadolstermennekes, de vereniging die in 2020 jubileert,  uit handen van Maarten Boers, voorzitter van de Oldenzaalse Ondernemers Sociëteit Klavertje Vier. „Dit is een cadeau voor de gehele Oldenzaalse bevolking”, benadrukte Boers.

Jarenlang staat Klavertje Vier al garant voor de organisatie van Special Sunday, waar zondag liefst 500 mannen in smoking af kwamen. „Een nieuw record”, aldus Boers, „zoveel mensen hebben we nog nooit gehad.” Zij kregen een programma voorgeschoteld om u tegen te zeggen. Glennis Grace was één van de topartiesten die optrad.

Björn Kuipers

De zangeres die onlangs net naast de overwinning greep in America’s Got Talent liet zich met haar fantastische stem golden. Dat deed ook Samantha Steenwijk, finaliste Bloed, Zweet en Tranen, met haar Hollandse meezingers. Cabaretiers kregen de lachters op hun hand, terwijl Björn Kuipers een thuiswedstrijd vertolkte. De topscheidsrechter gaf de bezoekers een kijkje in zijn werk.

Na het programma waren ook de dames, die daarvoor al op een wijnproeverij bij Tante Annie’s waren getrakteerd, welkom. De afterparty was in handen van de PPM Band.