GEEN CARNAVAL 2021 MAAR WEL EEN BOESKOOL CARNAVALSMAGAZINE!!
Publiciteit & Promotiecommissie | De Kadolstermennekes

Carnavalsmagazine 2021 een initiatief van alle Oldenzaalse carnavalsverenigingen

Geen Grote Twentse Carnavalsoptocht, geen Hoogheden, geen gala’s, geen BoesCabaal, geen Kinderoptocht….

Toch hebben besloten dat niets doen geen optie is. Al gauw ontstond het spontane idee om met alle verenigingen een gezamenlijk carnavalsmagazine uit te brengen. Wij hopen hierdoor toch het goede carnavalsgevoel vast te houden en te laten blijken dat wij aan jullie denken. In het magazine wordt terug gekeken naar het afgelopen jubileumjaar, 66 jaar carnaval in Oldenzaal. Ook komen de activiteiten voor 2022 per vereniging aan de orde. Wat doet de wagenbouw? Welke gala’s staan er op de rol. Hoe worden de feesten georganiseerd? Welke Hoogheden gaan ons verrassen? Kortom genoeg om over na te denken. Het magazine zal vanaf 10 februari huis-aan-huis in Oldenzaal worden verspreid. Speciaal voor de kids de Boeskool Carnaval Kleurplaat wedstrijd met vele mooi prijzen! Wij wensen u alvast veel leesplezier toe.


DE KADOLSTER CARNAVALSTAXI 2021!
Galacommissie | De Kadolstermennekes

Vanaf zondag 24 januari reed de Kadolster Carnavalstaxi. Vele artiesten stappen in de auto van onze galapresident voor een bijzondere rit. Bekijk alle afleveringen op onze website of op ons YouTube Channel.


CARNAVAL IN DE ETALAGE!
Klingelbuul’n commissie | De Kadolstermennekes

Carnaval in de etalage

Kom in de sfeer van hét carnavalsgevoel van de Boeskoolstad en doe mee aan de Oldenzaalse Carnavalsquiz. Speel mee en test je kennis van het Oldenzaals Carnaval. In het centrum van Oldenzaal zijn vele etalages Carnavalesk ingericht en voorzien van quizvragen. Het is leuk om de route langs de etalages te lopen en de vragen gelijktijdig te beantwoorden. Vergeet hierbij uiteraard niet de actuele corona maatregelen in acht te nemen. Alle vragen ook op onze website.
Lever je antwoorden in vóór 14 februari a.s. onder vermelding van naam en telefoonnummer. Dit kan op meerder manieren, lees meer op onze website.


BOESKOOLLEU KOM OAWER’N DREMPEL, EN VERSIER DIT JOAR OE EIG’N FEESTTEMPEL!
Feestcommissie | De Kadolstermennekes

Carnaval is feest met en voor elkaar. Als dit niet kan in de grote Boeskoolse feesttempels van vanouds, dan zeker in de vele andere feesttempels van Oldenzaal: onze eigen huizen! De Kadolstermennekes roept hierbij iedere Oldenzaler op zijn eigen huis van buiten carnavalesk te versieren. Uiteraard binnen de geldende RIVM spelregels.

De binnenstad is al versierd en nu hangen we heel Oldenzaal de slingers om! Met elkaar laten we zo zien dat ons carnaval springlevend blijft. Gezelligheid, gekkigheid, saamhorigheid, het zit diep van binnen en het moet en zal eruit. Een fijne hoopvolle vooruitblik naar al het gezelligs en moois dat weer komen gaat! Er is zelfs een prijs te verdienen met jouw prachtig versierde huis. Wil je daaraan meedoen, stuur dan een foto/filmpje van jouw carnavalshuis naar huisversieren2021@dekadolstermennekes.nl. De 11 mooiste en meest opvallend versierde huizen worden in het carnavalsweekend op 13 februari beloond met een leuke prijs.

We roepen alle Oldenzalers op mee te doen! Boeskoolleu kom oawer’n Drempel, en versier dit joar oe eig’n Feesttempel!


BORGEN VAN ONS IMMATERIEEL ERFGOED!
Feestcommissie | De Kadolstermennekes

Jong geleerd, oud gedaan!
De Feestcommissie produceert een korte carnavalsfilm met educatieve inslag voor de kinderen op de basisschool. We geven het carnavalsvirus op deze manier graag door aan volgende generaties. Want dat is de kern van ons immaterieel erfgoed!

Carnaval in de Boeskoolstad leeft, Carnaval in Noord-Oost Twente leeft!

Blijf gezond. Good Goan!