BoesCabaal is een blijvertje op de carnavalskalender. Dat bleek zondagmiddag in dans- en partycentrum Rouwhorst en Stadscafé Moatman. De mengelmoes van dj’s, artiesten en kapellen slaat aan bij zowel jeugd als ouderen.

Moatman was weer het decor voor de achttien kapellen, die door een jury werden beoordeeld. Verrassend was de overwinning voor de Drumgabbers uit Delft, al een paar jaar een vaste gast op BoesCabaal. De grote zaal van Rouwhorst was ingericht als een ‘FeestTentZaal’. Dj Bart bracht de jongeren in een feestelijke stemming, en dat kon je ook overlaten aan het duo Buurman & Buurman. Het ging hierbij niet om het tv-duo, maar om twee feestdj’s. Veel confetti en CO2-kanonnen maakte het feest compleet. Lamme Frans, de bekende dj van Radio 3 maakte het karwei vervolgens vakkundig af. Het was vermaak met een kapitale V.

Carnavalsfestival BoesCabaal
Carnavalsfestival BoesCabaal

Ook in het voorcafé van Rouwhorst was het donders gezellig, hier speelden kapellen continu totdat ze erbij neervielen. En in het voorcafé van Moatman zorgde zanger Marco de Vos voor een heerlijk Hollands feestje. Er kwamen zondag een kleine 2.000 mensen af op BoesCabaal, een mooie opmaat naar de komende feesten met natuurlijk komende vrijdag Boeskool of the Proms.

Carnavalsfestival BoesCabaal voor jong en oud - welkom in de feesttent
Carnavalsfestival BoesCabaal
Blaanke Bössels winnen 3e prijs bij Carnavalsfestival BoesCabaal
Drumgabbers - winnaars Blaaskapellenfestival